kul med mkt folk senast! samma tid och plats gäller för nästkommande 2 torsdagar. vi ses! GK & Bullford

HisMais-Virserum/Järnforsen 4-0 (2-0)
Vi startade matchen ganska bra,spelade lugnt o metodiskt och förutom några kortare perioder styr vi det mesta av spelet. 1-0 målet i 16 min gjordes av Jimmy J efter bra förarbete av Martin "GK" Rosenqvist. Vi fortsatte att styra spelet och skapa dom bästa chanserna,även om V/J kontrade bra och skapade en del halvchanser. Nästa mål dröjde till 42 min och det var vi som utökade ledningen till 2-0, återigen höll sig Jimmy framme efter att Adam "10:an" Rosenqvist mycket snyggt dribblat sig fram i straffområdet och snett bakåt frispelat målskytten. I början av andra halvlek agerar vi lite bekvämt,slutar löpa och gästerna tar över spelet. Dom skapar dock inga vassa målchanser,utan det är vi som skapar många fina lägen att utöka. Vilket vi borde gjort innan 3-0 kommer i 65 min, återigen är det vår notoriske målskytt Jimmy J som håller sig framme på passning från evigt unge Nicke Tälth, som blivit blixtinkallad pga sjukdomar. Efter 3-0 målet tappar V/J lite av viljan och vi kan åter ta initiativet i matchen. I 72 min avgör Adam defenitivt matchen med sitt 4-0 mål efter pass från David "Gästis" Johansson. Resten av matchen bevakar vi vår ledning men skapar ändå flera fina lägen att öka på målskörden. En rättvis seger där många gjorde bra ifrån sig men lite extra beröm till Stefan "Räka" Frejd, Adam R och tremålskytten Jimmy J /ledarna

HIS/MAIS-FARSTORPS IK 5-1 (2-0)
Början av matchen var ganska jämn,vi försökte men lyckades inte få till något riktigt bra spel utan under stora delar av första halvlek är FIK minst lika bra. Dom är lite hetare på bollen och skjuter så fort dom får chansen och en del skott skapar lite oro för "Pes" i vårat mål. Ju längre halvleken går tar vi dock tag i spelet och lyckas genom mål av David J och Jimmy J göra ställningen till 2-0 i paus. I andra spelar vi stundtals mycket bra,håller ner bollen,börjar om, byter kant och har tålamod i våra anfall,vilket gör att vi får med mer folk framåt. Precis som vi vill och har pratat om att spela,vilket innebär att vi kan gå fram till 5-0 genom två mål av Johnny J och ett genom Jimmy J, innan FIK kan göra sitt mål mot slutet av matchen. En bra match från hela laget men lite extra beröm till Peder A,Jesper S och David J/ledarna

NÄSHULTS IF -HIS/MAIS 5-2 (0-2)
Vi startar matchen mycket bra och Jimmy o Johnnys ständiga löpningar på fria ytor skapar oro hos NIF. I 6 min kommer Jimmy fri och sätter säkert 0-1,kanonstart för oss. Vi fortsätter skapa chanser och i 17 min gör "Edde" 0-2 på hörna. Efter vår chockstart jämnar NIF ut spelet och båda lagen skapar chanser,dock NIF dom hetaste där "Pes" i målet och stolpen räddar oss från baklängesmål. I början av andra skapar vi ett friläge, 0-3 där och.... Ja. vem vet....? Efter det vänder dock matchen totalt, NIF flyttar fram mer folk och lyfter fram mer bollar i vårat straffområde. Dom är stora,tunga och starka och vi lyckas inte få bort eller få fast bollen på deras planhalva,utan under en period på 20 min sätter dom precis allt och ställningen är helt plötsligt 4-2. Resten av matchen bevakar dom sin ledning och kan mot slutet även göra 5-2. Slutresultatet är något mål för stort men deras andra halvlek var bättre än vår första och NIF vinner rättvist trots allt. Ingen förtjänar mer beröm än någon annan men alla ska plus för att vi försöker matchen igenom och inte "tjurar till" /ledarna

HIS/MAIS - STENSJÖNS IF 1-3 (1-2)
Matchen börjar ganska jämnt och några halvchanser skapas av båda lagen,känns som vi har bra koll på deras anfall i början. Därför kommer 0-1 i 17 min väldigt överaskande, ett skott från ganska långt håll får en konstig studs i det blöta gräset och bollen slinker lite snöpligt in. Det hindrar oss dock inte utan vi fortsätter att försöka hålla i och vårda bollen vilket även SIF gör.Vi skapar lite chanser men ingen riktigt het förrän i 37 min,då Jimmy J lyckas sätta 1-1 på pass från "Stigge". Tyvärr är vi inte vakna efter målet utan SIF kan göra 1-2 i 39 min, ett mål där vi är alldeles för passiva i eget straffområde och låter SIF`s spelare oattackerad göra mål. Resten av halvleken är jämn och 1-2 står sig till paus. I andra halvlek startar vi riktigt bra och pressar på för att kvittera,chanser skapas men vi lyckas inte sätta dit 2-2 målet. Mitt i vår press där vi stundtals spelar riktigt bra,sticker SIF upp i en kontring, skottet från 30 meter styr på en av våra backar och ställer "Eka" i målet och ställningen är 1-3. Känns inte speciellt rättvist,vi skulle inte vunnit men borde fått oavgjort men så är det ibland. Andra halvlek var stundtals riktigt bra och det tar vi med oss. Lite extra plus i laget till "Räka", Adam R o Jimmy J /ledarna

HIS-MAIS -FORSERUMS IF 3-1 (2-1)
En match som inte riktigt hade fått någon karaktär,då det i 14 min helt plötsligt står 2-0 till oss. Båda målen gjorda av Jimmy J,det första i friläge mycket snyggt framspelad av Jesper S och det andra efter att Johnny J starkt nickskarvat till brorsan. Det verkade som om vi blev lika överaskade av den starten som FIF, för vi lyckades inte få till något speciellt bra spel och i 21 min reducerar gästerna och resten av halvleken är jämn med lite halvchanser för båda lagen. I andra halvlek lugnar vi ner oss och vårdar stundtals bollen riktigt bra. Det innebär att vi skapar lite mer tryck och i 65 min kommer Jimmy fri och kan göra sitt tredje mål för kvällen. Efter det tappar FIF lite av sin kämpaglöd och med lite mer skärpa kunde det blivit fler mål för oss. Hela laget gör en bra match, speciellt i andra halvlek, dock lite extra plus till "Jaggo" på vänsterbacken och Jimmy på topp/ledarna Laget: Eka, Martin "Dunder", Räka, Peder, Jaggo, Jeppe, GK, Adam , Stigge, Jimmy, Johnny, David, Nicke O Patrik F

EKENÄSSJÖNS IF- HIS-MAIS 2-3 (0-1)
En mycket viktig och svår bortamatch mot ett lag som kämpar för att få kontakt med lagen ovan sig i tabellen. Vi visste att det skulle bli en match med mycket kamp och så blev det. I första halvlek spelade vi dock stundtals riktigt bra fotboll och skapade en del riktigt bra chanser men lyckades inte få in bollen,mycket pga av EIF`s duktiga målvakt. Det dröjde ända till 43 min innan Jimmy J lyckades nicka in 0-1 på hörna från Adam R. En välförtjänt ledning som borde varit något mål större. I andra halvlek pressar under stora delar hemmalaget oss och vi lyckas med få undantag inte få till något bra spel. Många situationer och en del halvchanser för EIF gör att man blir orolig för kvittering,istället skjuter i 68 min Adam R distinkt 0-2,efter starkt jobb av Nicke L. Efter det känns det lite lugnare men EIF fortsätter jobba och under sista 9 min faller tre mål, 81 min 1-2,86 min 1-3 genom Jimmy J ur minimal vinkel-starkt jobb av Johnny J innan, 89 min 2-3. Vi lyckas hålla undan till seger men det är med nöd o näppe. En skön och viktig seger för oss,inte minst med tanke på att spelet inte funkade i andra men en styrka i sig att kunna vinna ändå. Beröm till hela laget för första halvlek/ledarna Laget:Viktor Ekström,Edward Adolfsson,Stefan Frejd, Peder Alexandersson,Erik Jagbrant, Jesper Stejdahl, Martin o Adam Rosenqvist, Johan Stigbäck, Jimmy o Johnny Johansson Martin Karlsson, David Johansson, Niklas Linde`n och Robin Dahlberg

HIS-MAIS -IFK STOCKARYD/RÖRVIK 1-1 (1-0) Ännu en svår o tuff match mot ett topplag i serien. IFK började matchen bättre än oss men hade svårt att skapa några riktigt bra chanser. Vi pratade innan matchen om att vi skulle se till att hålla ihop laget för att inte ge IFK för mycket ytor framför vår backlinje,vilket vi lyckades bra med. Det blev istället vi som tog ledningen i 15 min genom Johnny Johansson i på ett friläge,efter bra förarbete av brorsan Jimmy. Efter målet flyttade vi fram laget lite,vågade spela bollen på marken genom hela laget och spelar resten av halvleken kanske den bästa fotbollen hittils i år. Detta var nära att resultera i ett andra mål men ställningen i paus var 1-0. Andra halvlek börjar med 15 min konstant press från IFK(trots att vi i paus sa att vi inte skulle tillåta det) Vi fick inte till något eget spel alls och gästerna kunde i 63 min mycket rättvist kvittera. Efter målet jämnade spelet ut sig och båda lagen skapar lite chanser. Mot slutet skapar IFK lite mer men vi lyckas hålla oavgjort. Ett ganska rättvist resultat även om gästerna sett till hela matchen kanske låg lite närmare seger. Stort beröm till hela laget men lite extra plus till Eka i målet, GK på mitten samt Johnny på topp. Laget: Viktor E, Andreas E,Peder A,Edward A,Erik J,Jesper S, Martin o Adam R,Johan S,Jimmy o Johnny J,David J,Niklas L och Patrik F/ledarna

VRIGSTADS IF- HIS-MAIS 3-0 (2-0)
Matchen mot topplaget Vrigstad blev precis lika tuff som vi trodde på förhand. VIF började klart bäst och vi hade svårt att få till något eget spel, dom stressade oss till lite enkla felpass. Ví hade för korta anfall och VIF var i första halvlek bättre än oss och deras ledning i paus var rättvis. Kanske skador,sjukdomar och semestrar i upptakten av höstsäsongen gjorde att vi inte riktigt hängde med i första halvlek...? I andra halvlek agerade vi som ett helt annat lag,med bra rörelse,bättre passningsspel,större tålamod och att vi vågar spela det "enkla" spelet gör att vi hotar Vrigstad rejält och om vi gjort mål på något av tre frilägen i början av andra kunde det blivit riktigt spännande. Istället kan VIF i 90 min göra mål på hörna när vi chansar lite på slutet. Hela laget får stort beröm för andra halvlek som vi ska försöka ta med oss som något riktigt positivt från denna match/ledarna . Laget i matchen var: Eka, Engdahl,Peder,Räka,Jeppe,Johnny,GK,Adam,Stigge,Edde, Jimmy,Pettan, Simon S,Nicke och Fille

A-laget har spelat två träningsmatcher innan höstpremiären mot Stensjön och det har blivit vinst i båda matcherna. HIS-MAIS -Höreda 3-1 och HIS-MAIS -Torpa 6-1. Trots mycket sjukdomar,semestrar och lite dåligt med folk på träningrna inför höstupptakten så har matcherna stundtals sett ganska bra ut men vi ska nog inte dra för stora växlar på dessa matcher,då det i båda fallen varit lite av "semester-fotboll". Det kommer att bli betydligt tuffare i matchen mot Stensjön/ledarna

VIRSERUM/JAIK- HIS-MAIS 4-2 (1-1)
Efter en mkt pigg inledning tog vi ledningen efter ca 15 min på en målvaktsretur genom Jimmy Johansson. Känns som vi har bra koll på händelserna fram till hemmalagets kvittering i den 30:e minuten. Föll lite för djup med hela laget, vilket gav skottläge, en riktig kanon i första krysst = 1-1. Detta var även halvtidsställningen. I andra kommer vi ut och börjar lika bra som i första, men efter ca 10min är olyckan framme, straff till hemmalaget. Säkert i mål 2-1. nu var det bara jaga resten av matchen, vilket ledde till visst tryck, men de riktigt klara målchanserna var lätträknade. En boll i stolpen av vår kapten var det närmaste vi kom istället kunde de utöka sin ledning 2ggr om, innan vi i slutet tröstmålade genom Adam. alltså förlust med 4-2 men kändes ändå som vi gjort en helt ok match, tillfälligheterna var inte på vår sida. Bara ta nya tag i höst!

HIS-MAIS -SOLBERGA 3-1 (2-1)
Bortalaget började mycket bra och pressade tillbaka oss rejält första 15-20 min. Dom tog också ledningen redan i 6 min efter att vi varit lite för passiva och backade lite för långt,vilket gav skottläge strax utanför straffområdet och Solberga kunde genom ett bra skott ta ledningen med 0-1. Det dröjde ända till mitten av halvleken innan vi hade jämnat ut spelet och börjat skapa chanser. I 24 min lyckas Johnny J komma före deras målvakt vilket leder fram till 1-1. Resten av halvleken spelar vi bättre och kan efter lite missförståmd i deras försvar ta ledningen genom Jimmy J som kommer fri med deras målvakt och säkert sätter 2-1. Ska vi vara ärliga känns inte 2-1 riktigt rättvist men efter några matcher med lite otur i avsluten känns det fantastiskt skönt med lite flyt. Andra halvlek börjar vi ganska bra med några riktigt bra chanser men ju längre matchen går desto mer trycker Solberga på för att kvittera och får även ett mål bortdömt för offside. Tack vare att dom chansar lite framåt får vi också en del riktigt bra chanser som det borde blivit något mål på men det dröjer ända till 90 min innan Jimmy lyckas sätta sitt andra mål,på nick efter hörna. Hos oss gjorde många spelare mycket bra ifrån sig. Med två mittfältare som varit ordinarie innan avstängda, tycker vi att det var starkt gjort av killarna. Lite extra plus går dock till Eka i målet,Jesper på imf och Jimmy i anfallet. En mycket skön seger för laget att ta med till uppehållet /ledarna

"" FARSTORPS IK- HIS-MAIS 1-1 (1-1) "" Vi började matchen ganska bra och skapade tidigt ett par halvchanser men FIK hade kanske den bästa som tog i utsidan av stolpen. I 8 min tar vi dock ledningen genom ett skott av Johnny J,som snyggt tar ner Räkas passning och sätter 0-1 med vänstern. En perfekt start för våran del men efter ledningsmålet tappar vi initiativet och FIK tar över mer av spelet. I 18 min får dom en av flera farliga hörnor och efter lite strul lyckas dom forcera in 1-1. De gånger vi tappar bollen när vi ska anfalla ställer dom om väldigt snabbt och är flera gånger på väg igenom. Vi skapar också några chanser och mot slutet av första halvlek tar vi tillbaka lite av spelet och 1-1 i paus känns ganska rättvist även om dom i mitten av halvleken var bättre än oss. I pausen snackar vi hop oss om vad vi kan göra bättre och vi tar från början tag i spelet och pressar under stora delar av andra halvlek tillbaka FIK, vi spelar stundtals riktigt bra och med några få undantag dominerar vi chansmässigt totalt. Våra anfallare löper ständigt till sig bra lägen och sett till chanser borde vi nog gjort 2-3 mål men det vill sig inte riktigt i avsluten.Alltid skönt med poäng på bortaplan även om det efteråt kändes som vi borde tagit alla tre. Andra halvlek får hela laget stort beröm för,dock lite extra plus till Peder,GK och Jimmy som jobbar hårt och ständigt skapar chanser, målen kommer..../ledarna

""HIS-MAIS -NÄSHULTS IF 1-2 (0-1)"" Matchen mot serieledarna spelades på Slättvallen fredag kväll i ett härligt försommarväder. Inledningen av matchen var ganska jämn och spelet böljade fram och tillbaka. Efter ett tag tog vi över mer av spelet men det var gästerna som tog ledningen i 17min genom sin vasse anfallare Bobby Nelsson,målet kom efter ett snabbt anfall där vi inte riktigt hann ställa om utan 0-1 var ett faktum. Efter målet hade vi mycket boll skapade en del riktigt bra chanser, bland annat ett par rensningar på mållinjen efter hörnor men bollen ville inte in,mycket pga av NIF`s duktiga målvakt men även lite ineffektivitet från vår sida. Andra halvlek ser ungefär ut som den första,vi har mycket boll, spelar stundtals riktigt bra och skapar även en del chanser. Näshult försvarar sig bra och är farliga i sina kontringar. I 72 min får NIF en straff som dom gör 0-2 på,sett till spel och chanser väldigt orättvist. Efter målet flyttar vi fram laget ännu mer,skapar chanser och i 85 min lyckas "Räka" göra 1-2 efter en hörna och resten av matchen trycker vi på för att kvittera och får ett riktigt bra läge som vi tyvärr inte lyckas utnyttja. Vi gör spelmässigt stundtals vår bästa match hittills och borde definitivt haft minst oavgjort men lyckas inte få till avsluten riktigt.Vi har en känsla av att Näshult är MYCKET nöjda med att fått med sig tre poäng hem från vallen...? Det finns mycket bra att ta med sig från denna match men det man kan önska sig är lite högre bolltempo och att vi gör något mål till på våra chanser. Hela laget jobbade mycket bra men lite extra plus till Jaggo på vänsterbacken och "GK" på mitten / ledarna

""FORSERUMS IF-HIS MAIS 0-2 (0-1) Vi hade bestämt oss från början att vi skulle se till att vara samlade i försvaret och försöka hålla tätt i början och lyckades med det. FIF hade mycket boll men vi höll ihop laget bra och dom skapade bara en bra chans. Efter en kvart började vi jämna ut spelet och det stod och vägde i matchen. I 20 min får FIF ett gult kort, killen snackar till sig rött och vi tar över mer av spelet. I 35 min kommer Jimmy J fri med mv, straff, frilägesutvisning och Stefan F sätter straffen fram till 0-1 till oss. Med två man utvisade tar vi över det mesta även om FIF försvarar sig bra och försöker även gå till anfall. I 48 min ökar David J på vår ledning och resten av matchen försöker vi hålla bollen inom laget och lyckas bra med det. Det är närmare 0-3 än att FIF gör mål även om hela tiden försöker. I HM var det jämnt överlag men lite extra plus till Edde, GK samt dom två unga lovande Robin Dahlberg och Claes Hultin som skötte sig bra när dom fick chansen. /ledarna

HisMais-Ekenässjöns IF 2-1 (1-1) Lite tvärt emot våra tidigare matcher startade vi matchen riktigt bra och förde spelet ganska rejält första 15-20min. Efter ett riktigt snyggt anfall tar vi ledningen i 11 min genom Johnny Johansson och skapade utöver målet en del riktigt bra chanser. I mitten av halvleken känns det som vi blir lite för säkra på att vi ska kunna trycka på och göra fler mål,blir lite slarviga,tappar bollen lite för lätt och EIF kommer mer o mer in i matchen. I 40 min kvitterar EIF efter en tilltrasslad situation där vi borde fått undan bollen. Andra halvlek börjar vi lika bra som första och tar direkt tag i spelet men i takt med att regnet ökar minskar vårt tryck och under stora delar av andra är det mest kamp och inte så mycket skönspel. I 72 min gör andra halvleks bästa spelare Peder Alexandersson 2-1 på hörna. Under resten av matchen känns det som vi har ganska bra koll och ligger närmare 3-1 än 2-2. En rättvis seger där alla jobbar bra men förutom Peder i försvaret får Adam Rosenqvist på mitten och Johnny o Jimmy Johansson i anfallet lite extra plus / ledarna

RÖRVIK/STOCKARYD-HISMAIS 4-1 (2-0) Tyvärr börjar vi även denna match med att släppa in ett tidigt mål,redan efter 2 min gör R/S 1-0,det dröjer till 13 min innan R/S ökar på till 2-0. Hemmalaget är mer på tå och är under stora delar av första halvlek klart bättre, även om vi jobbar oss in i matchen och jämnar efter hand ut spelet lite grann. Vi bestämmer oss i pausen att försöka göra allting vi pratat om lite bättre och går laddade ut till andra halvlek men åker även där på ett tidigt mål(ett mycket snyggt skott i ena krysset från 25 m). Detta hindrar oss dock inte från att försöka komma tillbaka in i matchen och vi tar över mycket av spelet resten av halvleken. Förutom Jimmy Johanssons mål skapar vi en del chanser utan att lyckas göra mål,istället kan R/S göra 4-1 mot slutet och definitivt avgöra matchen. Hemmalagets seger var rättvis om än något mål för stor. Många i HM jobbade bra och hela laget ska ha beröm för sista 35 min men lite extra plus till Jaggo samt Räka för hans andra halvlek. / Ledarna

HisMais-Vrigstads IF 4-1 (1-1) Så var då hemmapremiären avklarad. vi hade fått ändra om ganska rejält i försvaret från matchen mot Stensjön och innan matchen kändes lite nervöst med så många ändringar i backlinjen men de killar som kom in i laget klarade det fantastiskt bra. Vrigstad började matchen lite bättre även om vi var mycket mer på tå från start än förra matchen. Bortalaget tog ledningen på nick efter frispark i 10 min. Dom hade även bollen lite mer utan att skapa några riktigt farliga chanser,efter hand jämnade vi ut spelet och skapade även en del riktigt bra chanser. Det dröjde dock ända till 43 min innan Jimmy Johansson kunde kvittera på ett snyggt sologenombrott. Andra halvlek startade med att i paus inbytte Petter Adolfsson redan efter 6 sekunder kunde ge oss ledningen. Mest chockade blev vi nog själva för efter det hade Vrigstad en riktigt bra 20 minuters-period där vi får va glada att vi kunde behålla vår ledning. i mitten av andra jämnade vi ut spelet och kunde utöka vår ledning till 3-1 genom ett nickmål av Edward Adolfsson. Det tog bort det mesta av pressen mot oss och vi kunde i 82 min genom mål av Jimmy J gå fram till 4-1 och matchen var avgjord. Hela backlinjen skötte sig mycket bra liksom resten av laget. Lite extra plus går dock till Martin Rosenqvist och David Johansson på mf samt hårt jobbande tf:en Johnny Johansson / Ledarna

STENSJÖNS IF-HIS-MAIS 4-2 (2-2) Återkomsten i div 5 slutade med förlust för oss. I början av matchen syntes det att vi kanske va lite nervösa men efter hand jobbade vi oss in i matchen och 2-2 får väl anses va ganska rättvist även om det vid Stensjöns andra mål kändes som vi borde kunnat rensa bort bollen . I början av andra halvlek hade vi ett jätteläge att ta ledningen men skottet från nära håll gick över,tyvärr. Efter hand i andra halvlek tog Stensjön över mer av matchen och kunde göra både 3 och 4-2. Vi hade svårt att skapa några rejäla chanser och resultatet får ses som rättvist även om det vid 3-2 målet kändes som vi borde kunnat rensa undan bollen även där(samma typ av långt inkast där också) Stensjön var duktiga på sina långa inkast och hörnor men även lite bättre sett över matchen i stort. I HIS-MAIS var det ingen som höjde sig över mängden även om dom flesta jobbade bra. Målskyttar Erik Hall och Stefan Frejd / Ledarna